Tuesday, May 30, 2017

Qershitë kundër celulititJemi pikërisht në stinën e qershive dhe kjo është një mrekulli.
Ato gjenden kudo dhe fare lehtë. Stina e fundpranverës dhe verës na favorizon të zgjedhim e të konsumojmë prej tyre sa të dëshirojmë. Ne kemi folur për të mirat që na sjellin në organizëm dhe për mrekullitë e tyre, por sot do t'ju japim një recetë kundër celulitit.

Qershitë forcojnë indet e lëkurës, përmirësojnë qarkullimin venoz, kanë efekt drenues dhe tonifikues.

Kjo recetë dekokti që po shkruajamë tani, në fakt ndihmon edhe ato që vuajnë nga rrugët urinare.

Receta:

- 250 ml ujë i pastër
- 10 gramë bishta qershie të thara në diell
- 10 gramë qershi të ndara përgjysëm

Përgatitja:

Valojmë mirë ujin. E fikim zjarrin dhe në ujin e valuar hedhim 10 gramë bishta qershie dhe 10 gramë qershi. I lemë në gjendje të qetë për 10 minuta të mbuluara mirë.

Pas 10 minutash e filtrojmë këtë dekokt dhe e hedhim në një shishe qelqi për ta ruajtur në frigorifer. Do të pimë 3 herë në ditë nga një gotë, të ëmbëlsuar me mjaltë ose thjesht të pa ëmbëlsuar.

Pijeni këtë dekokt për gjatë gjithë verës dhe do të shihni se rezultatet do të jenë shumë të kënaqshme.
 Konsumoni të paktën 25-30 qershi të freskëta në ditë për të ndihmuar në tretjen e dhjamit në të gjithë trupin.

Jemi pikërisht në stinën e duhur. Shijojini dhe zbukurohuni me mirësitë e tyre!


Ndiqni faqen tonë zyrtare Arbëria për të gjitha këshillat që ju duhen dhe që ju vlejnë për një shëndet të mirë dhe bukuri të përjetshme.

 
 

No comments:

Post a Comment