Saturday, August 13, 2016

Argjil bentonit në shputa dhe ja rezultatet që do të keni

A ju ka shkruar ndonjëherë në mendje të bëni maska me argjilë tek shputat?


Nëse jo, mësojeni që kjo është mënyra më e mirë dhe më efikase për të detoksifikuar trupin dhe organet tona jetike. Në këtë rast argjila tërheq toksinat nëpërmjet poreve dhe nxit qarkullimin e gjakut. Ndërkohë që ju prisni dhe relaksoheni shtrirë, ajo bën më së miri punën e saj.

 Argjili bentonit përmban kalcium.

Sekreti shkencor pas kësaj metode qëndron në faktin se argjili jeshil ka përmbajtje ionike dhe cilësi të thella shëruese e kurative. Argjla natyrale ka një ngarkesë negative e cila aktivizohet kur argjila zbutet me ujë. Kjo ngarkesë negative ka cilësi përthithëse, duke u shndërruar në ione pozitive tamam si magnet. Pra ionet negative shndërrohen në ione pozitive të cilat ngjiten dhe përthithen nga molekulat e argjilës jeshile. Argjila përthith toksinat, metalet, helmet, papastëritë dhe kimikatet që grumbullohen nën lëkurë. Përveç ioneve, ajo çliron edhe mineralet e sidomos kalciumin e saj në mëynrë që trupi ynë t'i përdori në dobi të saj.

Për këtë trajtim na duhen vetëm 2 përbërës:

1. Argjilë jeshile natyrale
2. Ujë i pastër


Pajisjet:

1. Tas bambuje ose qelqi (jo enë metalike)
2. Lugë plastike ose druri (jo metalike)


Përzieni në sasi të barabarta (1 + 1) ujë dhe argjilë jeshile, dhe lyeni shputat. Qëndroni shtrirë duke lexuar një libër apo duke dëgjuar muzikë për 30 minuta ndërkohë që këmbët relaksohen. Pas 30 minutash shpëlani këmbët me ujë bollshëm dhe fshijini me një peshqir shumë të butë. Do të shihni që edhe shputat do të jenë më të buta pasi maska ka bërë edhe punën e eksfolimit (skrabit).


Argjilë jeshile gjeni në dyqanin Bimë Mjekësore
Adresat:

1. Tiranë - Dyqani 
Bimë Mjekësore - 30 metra mbi Qendrën Stefan (mbi Pazarin e ri) përballë me Eurodenta. Nga e HËNA - SHTUNËN. Orari: 12:00 -19:00.

2. 
Bimë Mjekësore Durrës - Produktet Arbëria. Nga e HËNA - DIELËN. Orari: 10:00-20:00.


Provojeni dhe na shruani përshtypjet tuaja :)

Ju mirëpresim :)


1 comment:

  1. raviv dozetas problems will arise in the attempt to reach thesesolutions, and this beggars the question of - Is this a very carefully and skilfully engineered situation raviv dozetas find ourselves in? ,and for the greater national good,the powers that be are not concerned enough that the ownership gap remains, and perhaps by closing the housing gap of the haves and have nots , may result in a faltering or weakening in its global economic standing.

    ReplyDelete