Friday, December 18, 2015

Trajtimi i flokëve me vaj të ngrohtë


Përse trajtimi me vaj të ngrohtë është më efektiv për rritjen dhe rigjenerimin e flokëve? 


Në foto kemi shpjeguar maskën me vaj kokosi. Njësoj mund të veproni edhe me vajin e bajames apo shea butter, megjithëse mund të zgjidhni edhe vajra të tjerë bimorë në bazë të tipit të flokut tuaj apo problemit përkatës.

Vajrat bimorë janë ushqyesit dhe rigjeneruesit më të mirë të flokëve për arsyen e pamohueshme se ato përmbjanë të gjitha vitaminat & mineralet që  atyre u nevoijten.

Por ka edhe disa sekrete që duhet t'
i kemi parasysh ndërkohë që bëjmë trajtimet. Ngrohja e vajrave para se t'i aplikojmë në flokë, është një sekret i vogël që bën një ndryshim të madh. Kjo është një metodë e përdorur gjerësisht në Indonezi, dhe jo vetëm që është më rezultative për rritjen e flokëve, por të jep edhe një ndjesi relaksuese dhe qetësuese.

Vaji i ngrohtë vepron më mirë për të nxitur mikroqarkullimin, i cili ndikon në rritje më të shpejtë të flokëve.  Masazhi duhet bërë tek rrënjët e tyre pasi janë pikërisht ato që duhet të ushqehen dhe konkretisht vaji i ngrohtë përthithet më mirë nga skalpi (lëkura e kokës). Vaji i ngrohtë ndihmon në hidratim të thellë të flokëve, duke ndihmuar kështu në riparimin dhe rigjenerimin e flokëve të dëmtuar nga faktorë e shkaqe të ndryshme. Kjo metodë ndihmon edhe në trajtimin e skalpit të thatë dhe zbotkhit.
Bëni masazh në skalp por jo më shumë se 5 - 6 minuta. Kaq mjafton për nxitjen e mikroqarkullimit. Mbajini flokët të lyera me vaj për 1 -2 orë para larjes me shampo. Cilët janë vajrat bimorë që durojnë ngrohtësinë dhe ndikojnë më mirë në flokët tuaj?

Vaji i bajameve të ëmbla dhe vaji i lajthisë - durojnë temperaturë mesatare jo nxehtësi. Këto vajra janë të pasura me Vitaminë E, Zink, Potas dhe minerale të tjera.  Masazhi i rregullt me këtë vaj dhuron shkëlqim, vitalitet forcë dhe volum në flokët tuaj.

Vaji i kokosit - duron temperaturë të lartë, mbi mesataren. Ky njihet si hidratuesi dhe balancuesi më i mirë i flokëve. Ky vaj posedon cilësitë më të mira për zbutjen e tyre, krahasuar me vajrat e tjerë. Vaji i kokosit arrin deri në atë pikë sa mbron flokët nga dekolorimi, dhe riparon dëmtimet e tyre prandaj këshillohet gjithmonë një maskë me vaj kokosi para dhe pas dekolorimit të flokëve.

Shea butter - gjalpi shea duron nxhetësi njësoj si vaji i kokosit. Gjalpi shea, kjo mrekulli afrikane, është i vetmi produkt natyral që përmban keratinë – përbërje natyrale e flokëve të njeriut. Shea butter i rikthen flokëve proteinat dhe keratinën e humbur gjatë trajtimeve kimike (bojëra, shampo, balsame), apo gjatë trajtimeve me mjete të nxheta si pjastra e tharëset. Gjalpi shea, rikthen elasticitetin dhe shkëlqimin e humbur.

Duke aplikuar produktet e përmendura më lart, do të kemi flokë shumë më të shëndetshëm, të bukur e të mëndafshtë.


Vaj bajame, shea butter, vaj kokosi dhe vajra të tjerë bimorë të Cilësisë së Parë gjeni në dyqanin Bimë Mjekësore. 


Cilësia e lartë e tyre është shumë e rëndësishme prandaj bëni kujdes në zgjedhjen tyre. Një cilësi e dobët kurrsesi nuk do t'i japë këto efekte në flokët tuaj. 


Bëni kujdes në shpenzimin e parave tuaja.

Adresat tona:

Tiranë - Dyqani Bimë Mjekësore - 30 metra mbi Qendrën Stefan (mbi Pazarin e ri) përballë me Eurodenta. Nga e HËNA - SHTUNËN. Orari: 12:00 -19:00.

Durrës - Ish Soho Lounge (përballë Torres). Në katin e Parë Nga e HËNA - DIELËN. Orari: 09:00-20:00.


No comments:

Post a Comment