Wednesday, September 9, 2015

Si të eliminojmë kallot në mënyrë natyrale


Për më shumë informacione vizitoni Faqen tonë Zyrtare: Bimë Mjekësore


Kallot janë një problem që na prekin pothuajse të gjithëve.
Këpucë të parehatshme apo pak cilësore, lodhje, sforcim dhe endje gjithë ditën, pothuajse askush nuk shpëton prej tyre. Kur ato bëhen konstante e të pandara, sigurisht që sjellin shumë bezdi e pakënaqësi.

Ja disa mënyra si t'i kurojmë kallot me mënyra të thjeshta natyrale.

Si fillim, zhytini këmbët në ujë me kripë ''epsom''. Mbajini 20-30 minuta derisa lëkura të zbutet.
Më pas mundohuni t'i lëmoni me një gur të posaçëm për këtë punë.Pas kësaj, mund të përdorni edhe një përzirje të kurkumës me aloe vera (direkt nga gjethet e bimës) dhe lëng ananasi. Krijoni një pastë me të tre këta përbërës dhe lyeni vendet ku keni kallo. Kjo e bën më të lehtë largimin e tyre.

Po ashtu edhe lëngu i fikut jeshil është një zbutës shumë i mirë i kallove. 
Vaji i Sinapit (ose Mustardës siç quhet ndryshe) është po ashtu shumë efektiv. Leyni këmbët çdo ditë dhe shpëlajini para se të flini.
Provoni edhe lëngun e papaya's për lyerje të përditshme. Çaji i kamomilit për të zhytur këmbët, thuhet se është po ashtu fantastik për këtë problem.


Nëse keni një gjendje të rënduar dhe asnjëra nga këto nuk funksionon prisni feta limoni, mundësisht me lëkurë të plotë e të trashë, mund të vendosen tek kallot e të mbahen gjithë natën. Në mëngjes aplikoni një pomadë bimore të cilën mund ta porositni tek Bimë Mjekësore.


No comments:

Post a Comment