Wednesday, March 27, 2013

Green Pharmacy for Sunburn
As burns go, most sunburns are comparatively mild. But sunburns cover a lot more of the body than most other everyday burns. Add in addition to increasing cancer risk, they can be quite painful.
Fortunately , natures has provided us with several good remedies.

Tea
1.Black tea
Tannic acid and theobromine in black tea help remove heat from sunburn. Apply cooled black tea to the skin to soothe sunburn. Other compounds in tea called catechins help prevent and repair skin damage and may even help prevent chemical -and radiation – induced skin cancer.


2.Green tea
Green tea is also high in chemicals called polyphenols. When ingested, these chemicals help protect the skin against damage from the ultraviolet radiation that causes sunburn.
If you do spend too much time in the sun with not enough sunscreen, soothe the burn by sipping iced green tea. Then apply cool compresses of the tea to any areas of skin that have been overexposed.

Aloe
The inner gel of the aloe vera leaf has been shown to speed the healing of radiation – induced burns.
You can scoop the gel directly from split leaves or buy commercially prepared gel at a health food store or herb shop.
Apply aloe gel after showering, then reapply it a few more times each day until the pain has subsided.

Eggplant
Eggplant has a folk reputation as a sunburn treatment. It actually contains compounds used in sunny Australia for the treatment of skin cancers.
If you do get a sunburn, there’s probably no reason why you shouldn’t applying some mashed eggplant to your skin to see if it help soothe the burn.

Vitamins
Vitamin E is the nutrient most cited for anti-sunburn activity. Coconut oil, hazelnut oil are reach in vit E.

Tuesday, March 5, 2013

Pse duhet të pastrojmë make-upi'n dhe papastëritë e lëkurës me vajra natyrale?1. Është e Thjeshtë.

Të filloni të pastroni lëkurën tuaj me vaj është shumë e thjeshtë, mjafton të kombinoni vajrat 100% Natyrale të: Bajames, Ullirit, Lajthisë, Kokosit, Suzamit, Linit, Makadamias, dhe disa pika vajra esencialë për më shumë efekt pastrimi dhe mbrojtjeje. Kombinoni këto vajra në një shishe të zbrazët ose në ndonjë kuti dhe përziejini mirë. Lyej nje tampon pambuku dhe pastroje mirë fytyren (përfshirë edhe qerpikët), derisa në pambuk të mos mbetet asnjë papastërti. Nese nuk keni mundesi ti blini të gjitha varjacjonet e vajrave, mund të përdorni vetem 1 prej tyre sipas preferencës suaj. 2. ËShtë një zgjedhje Natyrale

Njëra ndër përparësitë e kësaj është efikasiteti, dhe mbi të gjitha është një mënyrë natyrale, e cila na mbron nga agresiviteti i produkteve kozmetike. Në vajrat Natyralë ju nuk do të gjeni sulfate, alkohol, përbërës sintetikë, ose ndonjë kimikat që do të dëmtonte fytyrën, shëndetin tuaj ose ambientin përreth. Shumica e produkteve për pastrimin e fytyrës përmbajnë substanca që dëmtojnë lëkurën dhe shëndetin tonë. Nëse zgjidhni mënyrën natyrale ajo do të jetë e pastër, e shëndetshme, dhe e bukur njëkohësisht. Mbi të gjitha do të jetë një zgjedhje e përjetshme që do t'ju largojë përgjithmonë nga kimikatet laboratorike.
Një përparësi tjetër është se pastrimi i fytyrës më vaj nuk është i shtrenjtë, nëse jeni lodhur duke shpenzuar shumë në produkte për të ruajtur vitalitetin e lëkurës dhe për ta pastruar atë, jeni lodhur duke ju besuar atyre produkteve që në realitet nuk kanë asnjë efekt atëherë ndërroni rrugë! Përdorni vajin natyral për pastrim, nuk ju harxhon shumë para, po ashtu është i mirë edhe në heqjen e makiazhit, pra ju do të kurseni dyfish, nuk do të keni nevojë të bleni produkte për pastrimin e tij latte e tonik.


Pastrimin dhe tonifikimin e bëjnë perfekt Vajrat Natyralë & EsencialëHidratim dhe tonifikim

Kjo metodë është e shëndetshme për lëkurën tonë.
Vajrat tërheqin papastërtitë nga lëkura (pastrojnë poret ne thellësi, due u pastruar shpesh ato kanë më shumë mundësi të zvogëlohen) dhe në të njëjtën kohë, eliminojnë rudhat e vockla dhe parandalojnë të dalin rudha të tjera. Ato e ushqejnë lëkurën me antioksidantë duke e ruajtur nga plakja. I japin elasticitet dhe freksi në vazhdimësi duke e tonifikuar gjithmonë e më shumë. Bashkë me makeupin, vajrat do të tërheqin me vete edhe gjithë papastëritë e ditës.

I sigurt

Dihet që vajrat janë hidratues perfektë por edhe antiinfiamatorë. Ato e bëjnë fytyrën tuaj të shëndetshme dhe me shumë shkëlqim e i japin vitalitet. Përveç fytyrës vajrat mund t'i përdorni edhe në trup, ky është një sekret i bukurisë së lekurës që në kohën e Egjiptianëve dhe Romakëve. Vajrat bëjnë mrekulli në përmirësimin e elasticitetit të lëkurës dhe rigjenerimin e saj. 

E Shëndetshme

Sigurohuni që të gjithë vajrat të jenë të prodhuar me Sistem të ftohtë, 100% natyrale (pa kimikate dhe pa konservantë), por edhe të jenë të papërpunuara. Vajrat e prodhuar me sistem të ftohtë, ruajnë të gjitha cilësitë ushqyese dhe kurative. Vajra te tille jane Anti-baketeriale te fuqishem, anti-septike, anti-mykotike, prandaj jane të rekomandueshem edhe për ata që vuajnë nga aknet apo probleme të tjera të lëkurës.
Për vajra 100% Natyralë Vizitoni dyqanin Bimë Mjekësore në këto adresa:

Tiranë - Bimë Mjekësore - 30 metra mbi Qendrën Stefan (mbi Pazarin e ri) përballë me Eurodenta. Nga e HËNA - SHTUNËN. Orari: 12:00 -19:00.

Bimë Mjekësore Durrës - Produktet Arbëria. Nga e HËNA - DIELËN. Orari: 10:00-20:00.

Ju mirëpresim!