Friday, May 25, 2012

Te bukura por 'Vrasese'

Rreziku i perdorimit te perditshem i takave.


Te gjitha grate i duan llojet e ndryshme te kepuceve e sidomos takat.Kjo eshte perhapur ne mase, pa dallim moshe. Kepucet e larta na bejne te ndihemi me te sigurta, me elegante, me te deshiruara.
Nese jeni te cmendura pas takave eshte mire te mos i perdorni cdo dite, pavaresisht ketyre qe permendem me siper.Ja disa nga semundjet qe shkakton perdorimi i takave:

1. Dhimbje dhe deformime kembesh dhe te pjeses se legenit.
2. Dhimbje dhe deformime shpine dhe gjunjesh.
3. Kallo.
4. Deformime fatale dhe te pariparueshem te kembeve dhe shtylles kurrizore.
5. Osteoartritis dhe ostoporozis (prandaj kjo semundje prek me shume grate se burrat)
Dhe me e keqja
6. Kancer ne kavilje.


Eshte mire qe per jeten e perditshme (pune ose shkolle), te zgjidhni kepuce te rahatshme ose atlete. Duhet qe te mendoni me teper per shendetin sesa per pamjen e jashtme. E keni vete ne dore t’I parandaloni keto rreziqe qe mund te jene fatale per jeten. Perdorini takat per raste apo takime te vecanta, ne kete menyre do t’i surprizoni me shume njerezit pasi ju kane pare tere kohen me atlete.
Shendeti mbi gjithcka!


Deformim i shkaktura nga perdorimi i takave
No comments:

Post a Comment