Monday, May 21, 2012

Mbajeni fytyren gjithmone te re


Eksfolimi është një hap shumë i rëndësishëm për ta mbajtur lëkurën të re dhe të freskët. ekfolimi bëhet me skrab. Skrabi përbëhet nga një shtresë pak e ashpër. Nëpërmjet këtij proçesi, ne heqim shtresën me qeliza të vdekura nga lëkura. Prania e tyre e plak lëkurën, e bën të duket pa jtë dhe pa shkëlqim. Gjithashtu, kjo shtresë nuk lejon që lëkura të mari dhe të përfitojë të gjitha cilësitë e vajrave apo kremërave bimorë. Prandaj ky porçes duhet bërë rregullisht. Eksofolimi këshillohet të bëhet 1-2 herë në javë për lëkurat normale dhe të thata, dhe ose 3 herë në javë për lëkurat e yndyrshme.


No comments:

Post a Comment