Wednesday, May 23, 2012

FloketPer rritjen e shendetshme te flokut:

1. Pike se pari do t'ju keshilloja qe floket t'i prisni ne ditet me hene te plote. Kjo eshte nje menyre shume e vjeter dhe qe funksjonon vertet.

2. Perdorni nje shampo te mire per forcimin e rrenjeve, shampo me perberje bimore mund te gjeni neper farmaci ose dyqane Bio. (Shampot qe pembajne Keratin, Pro Vitamin B5, Vitamine E, jane te preferueshme).

3. Nese jeni admirues i vajrave Esenciale, mund t'i hidhni shampos qe keni zgjedhur, disa pika Vaj te Rozmarines, Kamomilit ose Livandos. Vajrat Natyrale te bajames, kokosit, dhe lajthise, si edhe vajra te tjere qe permbajne Omega-3.
4. Krihini floket shpesh por kurre kur jane lagura, dhe zgjidhni nje kreher te mire mundesisht nga ato te drurit.

5. Perdorni tharesen sa me pak, levizeni shume gjate tharjes mos e fiksoni vetem ne nje vend. 

6. Konsumoni ushqime te pasura me Hekur, Potas, Magnez, Omega-3, Proteina,  si Peshk, Salmon, Sardele, Kerpudha, Banane, Veze, etj.


Vitamina te tjera te rendesishme: 
  • Vitamin B-complex - 50 mg ne dite.
  • Vitamin B-6 - 50 mg ne dite.
  • Vitamin C - Nje - dy grame ne dite.
  • Vitamin E 
  • Beta-Carotene 
  • Vaj Lini - Nje - dy luge gjelle ne dite ose nje tablete (ne rast se jane te tilla)

Kujdes:

1. Duhet te eliminoni Duhanin.
2. Pasuroni dieten e perditshme.
3. Evitoni perdorimin e ujit te nxehte.
4. Flini mjaftueshem. 

No comments:

Post a Comment